CA

Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics

El Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics és una entitat pública sense ànim de lucre que depèn del Consell de Mallorca, i que gestiona la borsa de places turístiques prevista en la vigent Llei de turisme de les Illes Balears.

El Consorci ven o reserva places turístiques per a establiments turístics o habitatges residencials objecte de comercialització turística.

Els ingressos obtinguts per a la gestió de la borsa es destinen, exclusivament, a rehabilitar zones turístiques, a incentivar la reconversió d’establiments d’allotjament turístic obsolets en projectes socials, culturals, educatius o lúdics i esportius, a fomentar de manera directa i indirecta qualsevol activitat que persegueixi la competitivitat, la diversificació i la desestacionalització de l’oferta turística de Mallorca o a desenvolupar projectes per incrementar la qualitat de l’oferta turística.

El Consell aporta 1,5 milions a la millora i revitalització d’una de les principals vies comercials del port d’Alcúdia

El Consell aporta 1,5 milions a la millora i revitalització d’una de les principals vies comercials del port d’Alcúdia

(16/02/2023)

Es tracta de dos projectes municipals per revitalitzar l’Avinguda Pere Mas i el seu entorn convertint-lo en un modern bulevard comercial i fomentant la mobilitat sostenible

“Millorar les nostres destinacions turístiques, especialment les madures, ha de passar per la modernització dels espais, el foment de la sostenibilitat i l’eficiència energètica i per facilitar el transport alternatiu amb nous eixos cívics i carrils bici, i aquests dos projectes que l’ajuntament executarà al port d’Alcúdia compleixen amb aquests objectius, en sintonia amb la nostra estratègia turística de convertir Mallorca en un referent en circularitat i qualitat” ha expressat la presidenta Catalina Cladera durant la presentació dels dos projectes municipals que seran finançats pel Consell a través del Consorci de la Borsa d’Allotjaments Turístics a Alcúdia.

En total, el Consell inverteix 21 milions d’euros a 40 projectes de millora d’infraestructures turístiques a 30 municipis. Els projectes presentats avui són els dos que es duran a terme a Alcúdia i que executarà l’ajuntament amb una aportació d’1,5 milions d’euros per part de la institució insular.

Es tracta d’una banda, d’un projecte per revitalitzar l’Avinguda Pere Mas, un dels principals carrers comercials del port d’Alcúdia. Amb un pressupost de 2,8 milions d’euros, dels quals 750.000 els aportarà el Consell, es renovarà tot el paviment, es reduirà a un sol carril el trànsit rodat a la major part del carrer, es crearà un carril bici, s’hi farà una intervenció paisatgística amb vegetació autòctona i un embelliment integral, amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.

Es tracta, segons el batle d’Alcúdia, Domingo Bonnín, d’una intervenció necessària i reclamada que “canviarà la fesomia d’aquesta zona madura i revitalitzarà un espai comercial molt important al municipi”.

D’altra banda, el Consell també aportarà 750.000 euros del poc més d’un milió pressupostat, el projecte d’embelliment i millora del vial de servei d’un tram de la carretera d’Artà, que es convertirà en un espai totalment peatonal i amb zones verdes.

A la presentació dels dos projectes municipals finançats amb fons de la Borsa d’Allotjaments Turístics a Alcúdia hi ha assistit el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, i el director insular de Transició i Ordenació Turística, Joan Gaspar Vallori, així com regidors de l’ajuntament d’Alcúdia i representants del sector comercial i hoteler del municipi.

Cladera ha recordat que l’objectiu de la convocatòria és millorar la sostenibilitat dels municipis, convertir Mallorca en un referent europeu en transició circular, dinamitzar l'economia local a través de la inversió municipal i reforçar la competitivitat i la posició de lideratge de l'illa com a destinació turística de qualitat durant tot l'any.

Vídeos

cebat

Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics

Plaça de l'Hospital, 4, 07012 Palma

(+34) 971 00 76 46

(+34) 971 00 76 48

cbat@conselldemallorca.net