CA

Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics

El Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics és una entitat pública sense ànim de lucre que depèn del Consell de Mallorca, i que gestiona la borsa de places turístiques prevista en la vigent Llei de turisme de les Illes Balears.

El Consorci ven o reserva places turístiques per a establiments turístics o habitatges residencials objecte de comercialització turística.

Els ingressos obtinguts per a la gestió de la borsa es destinen, exclusivament, a rehabilitar zones turístiques, a incentivar la reconversió d’establiments d’allotjament turístic obsolets en projectes socials, culturals, educatius o lúdics i esportius, a fomentar de manera directa i indirecta qualsevol activitat que persegueixi la competitivitat, la diversificació i la desestacionalització de l’oferta turística de Mallorca o a desenvolupar projectes per incrementar la qualitat de l’oferta turística.

El Consell aporta 1,5 milions d’euros a Calvià per a la millora de les infraestructures

El Consell aporta 1,5 milions d’euros a Calvià per a la millora de les infraestructures

(02/02/2023)

El municipi renovarà el Bulevard de Peguera i condicionarà l’entorn del Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca

El Consell de Mallorca, a través del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT), autoritza els dos projectes presentats per l’Ajuntament de Calvià lligats a la millora de les infraestructures turístiques i al foment de la desestacionalització. Es tracta de la renovació i l’embelliment del Bulevard de Peguera i el condicionament de l’entorn del Parc Arqueològic i del Museu del Puig de sa Morisca.

La institució insular cofinança els dos projectes i hi destina un total d’1.500.000 (750.000 € per projecte). Mentre que el pressupost restant l’aportarà el consistori municipal. L’estimació total és d’uns 4,3 milions d’euros.

«Estic satisfeta que Calvià aprofiti les oportunitats que ofereix aquesta convocatòria d’ajuts, perquè demostra que és un municipi que no sols planifica i té la voluntat d’invertir en els seus nuclis, sinó que ho fa amb projectes de millora lligats a una estratègia turística basada en la sostenibilitat, la cultura i el patrimoni, en sintonia amb l’estratègia que desenvolupam des del Consell», ha expressat la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera.

La presidenta també ha recordat l’esforç del Consell per ajudar els ajuntaments a executar inversions municipals a través dels diferents plans d’inversió municipal. «Els 21 milions de la borsa d’allotjaments turístics que destinam als municipis són un dels plans amb què reforçam els ajuntaments, als quals haurem destinat fins a 150 milions d’euros aquesta legislatura», ha apuntat.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha destacat la importància de rebre aquesta ajuda «que ha permès a Calvià arribar al màxim de la subvenció i posar en marxa dos importants projectes que van en la mateixa línia d'interès turístic però també amb un interès social i paisatgístic». 

El batle ha explicat que el projecte de la reforma integral del Bulevard de Peguera permetrà, 25 anys després de la seva construcció, millorar «l'eix vertebrador del nucli, que es farà en consens amb el sector». Així mateix, ha assenyalat, respecte al projecte del Parc del Puig de sa Morisca, que les 45 hectàrees del parc, que amb la revisió del Pla General s'enllaçarà amb senders al Caló d'en Pellicer i a Son Ferrer ampliant la connectivitat interior, permetrà gaudir de la riquesa patrimonial i natural entorn del Museu.

Amb el projecte de millora i d’embelliment del Bulevard de Peguera es proposa la renovació de tot el tram, executat l’any 1998. Les obres consistiran en la substitució del paviment de les voreres i de la calçada, i en la modernització de les lluminàries, que milloraran el nivell d’il·luminació i el seu rendiment, a la vegada que es disminuirà la contaminació lumínica. També es durà a terme l’actualització i la millora del sistema de reg amb aigua regenerada i la implementació de la telegestió.

Pel que fa al projecte de condicionament i d’adequació paisatgística del Parc Arqueològic i del Museu del Puig de sa Morisca, l’actuació consistirà, entre d’altres, en la remodelació de l’entrada al Parc i l’adequació dels itineraris existents; amb la creació d’un recorregut exterior accessible i amb la senyalística adient que aporti continguts pedagògics i explicatius de la zona arqueològica. També es duran a terme altres actuacions, com la digitalització de la informació per al control d’aforaments.

Vídeos

rdp

Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics

Plaça de l'Hospital, 4, 07012 Palma

(+34) 971 00 76 46

(+34) 971 00 76 48

cbat@conselldemallorca.net