CA

Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics

El Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics és una entitat pública sense ànim de lucre que depèn del Consell de Mallorca, i que gestiona la borsa de places turístiques prevista en la vigent Llei de turisme de les Illes Balears.

El Consorci ven o reserva places turístiques per a establiments turístics o habitatges residencials objecte de comercialització turística.

Els ingressos obtinguts per a la gestió de la borsa es destinen, exclusivament, a rehabilitar zones turístiques, a incentivar la reconversió d’establiments d’allotjament turístic obsolets en projectes socials, culturals, educatius o lúdics i esportius, a fomentar de manera directa i indirecta qualsevol activitat que persegueixi la competitivitat, la diversificació i la desestacionalització de l’oferta turística de Mallorca o a desenvolupar projectes per incrementar la qualitat de l’oferta turística.

El Consell de Mallorca destina 21 milions d’euros del CBAT a posar en marxa 40 projectes municipals

El Consell de Mallorca destina 21 milions d’euros del CBAT a posar en marxa 40 projectes municipals

(10/01/2023)

Un total de 30 ajuntaments de l’illa milloraran les seves infraestructures turístiques i fomentaran la desestacionalització de l’oferta turística

El Consell de Mallorca, a través del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics (CBAT), cofinança un total de 40 projectes municipals adreçats a millorar les infraestructures turístiques i fomentar la desestacionalització de l'oferta turística en el marc de l'economia circular. En total, s’hi destinen 21 milions d'euros, que serviran perquè 30 ajuntaments de Mallorca posin en marxa els quaranta projectes aprovats.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha destacat que «amb aquesta convocatòria destinam recursos als municipis per reforçar l'estratègia turística del Consell. Fer que Mallorca sigui líder en destinacions de turisme sostenible i circularitat. Ser palanca en aquesta evolució del model turístic a l'illa, més sostenible, resilient i modern. I fer-ho de la mà dels ajuntaments, perquè els municipis siguin agents d'aquesta transformació, tant en benefici dels residents com dels visitants».

Els projectes subvencionats estan relacionats amb les reformes d'espais urbans per millorar la sostenibilitat dels municipis i les seves infraestructures turístiques, com és el cas de les propostes que han presentat els ajuntaments de Sant Llorenç, Inca o Alcúdia, entre d’altres. També s'ha concedit un ajut als projectes associats al foment de la diversificació i la desestacionalització de l'oferta turística de Mallorca, com és el cas de Calvià, Montuïri o Costitx. Així mateix, els projectes relacionats amb l'economia circular i la mateixa investigació i recerca en l'àmbit turístic també es financen, com són els projectes que han presentat Muro i Escorca.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és millorar la sostenibilitat dels municipis, convertir Mallorca en un referent europeu en transició circular, dinamitzar l'economia local a través de la inversió municipal i reforçar la competitivitat i la posició de lideratge de l'illa com a destinació turística de qualitat durant tot l'any.

«Aquesta convocatòria reforça l'estratègia del Consell de donar suport als municipis invertint en projectes, una inversió que durant la legislatura ha arribat als 150 milions d'euros» ha recordat Cladera. «Malgrat la pandèmia i la crisi derivada de la guerra, Consell i ajuntaments no hem deixat de mobilitzar recursos per desenvolupar millores als municipis i dinamitzar l'economia local», ha conclòs la presidenta del Consell.

La convocatòria s’articula a través de dues línies d’ajuts. Amb la primera, dirigida als ajuntaments de localitats costaneres amb més de 3.500 places turístiques o d’ajuntaments amb més de 20.000 habitants, s’ha concedit un import total de 14.821.138,41 euros per a l’execució de 23 projectes. Amb la segona línia d’ajudes, dirigida a ajuntaments de municipis costaners de menys de 3.500 places turístiques o consistoris amb menys de 20.000 habitants, s’han assignat 5.407.915,06 euros per dur a terme 17 projectes. 

D’aquesta manera, el Consorci Borsa Allotjaments Turístics cobreix entre el 80 i el 90 per cent del pressupost dels projectes. Mentre que el 20/10 per cent restant l'aporta cada ajuntament.

A la presentació dels projectes finançats per la convocatòria d’ajuts del CBAT hi han assistit la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, el director insular de Transició i Ordenació Turística, Joan Gaspar Vallori, el batle de Sant Llorenç, Pep Jaume Umbert, la batlessa de Son Servera, Natalia Troya, el batle d’Artà, Manuel Galán, el batle de Capdepera, Rafel Fernández, i la presidenta de l’Associació d’Hotelers de Cala Millor, Inès Batle.

Vídeos

rdp Sa Maniga

Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics

Plaça de l'Hospital, 4, 07012 Palma

(+34) 971 00 76 46

(+34) 971 00 76 48

cbat@conselldemallorca.net