CA

Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics

El Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics és una entitat pública sense ànim de lucre que depèn del Consell de Mallorca, i que gestiona la borsa de places turístiques prevista en la vigent Llei de turisme de les Illes Balears.

El Consorci ven o reserva places turístiques per a establiments turístics o habitatges residencials objecte de comercialització turística.

Els ingressos obtinguts per a la gestió de la borsa es destinen, exclusivament, a rehabilitar zones turístiques, a incentivar la reconversió d’establiments d’allotjament turístic obsolets en projectes socials, culturals, educatius o lúdics i esportius, a fomentar de manera directa i indirecta qualsevol activitat que persegueixi la competitivitat, la diversificació i la desestacionalització de l’oferta turística de Mallorca o a desenvolupar projectes per incrementar la qualitat de l’oferta turística.

L’ajuntament de Consell executa 1,5 milions d’euros en projectes finançats pel Consell de Mallorca

L’ajuntament de Consell executa 1,5 milions d’euros en projectes finançats pel Consell de Mallorca

(31/01/2023)

La presidenta Cladera i el batle Isern han fet seguiment de les millores en sostenibilitat, equipaments esportius, espais públics i eficiència energètica subvencionades per la institució insular durant 2022 i 2023

"Consell és un dels exemples de com les inversions que feim des de la institució insular tenen un gran impacte en els municipis més petits i de com el suport del Consell de Mallorca permet els ajuntaments dur a terme projectes que milloren el municipi i la qualitat de vida dels seus residents” ha expressat la presidenta Catalina Cladera durant la visita d’avui al municipi de Consell. Cladera, juntament amb el batle Andreu Isern, han fet seguiment de diversos projectes municipals que han estat finançats per la institució insular.

En total, es tracta d’una inversió de 1,5 milions d’euros durant els anys 2022 i 2023 i que s’ha traduït en millores en equipaments esportius, foment de l’eficiència energètica i energies renovables, impuls de la sostenibilitat i accessibilitat als espais públics i millores en infraestructures turístiques.

Entre aquests projectes hi ha els finançats pel Pla RenovEsport per millorar i crear noves instal·lacions esportives municipals, que a Consell ascendeix a 216.639 € i ha permès substituir el paviment del pavelló Cati Pol, la renovació del paviment de la pista coberta multifuncional, renovar la il·luminació del camp de futbol i la pista de pàdel, i la creació d’un mòdul esportiu, així com un nou parc infantil.

Cladera i Isern, acompanyats pel conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra i la directora insular d’Esports, Margalida Portells, així com membres del govern municipal.

També han fet seguiment dels projectes de millora i accessibilitat d’espais públics, com són les intervencions a dos carrers, la instal.lació de marquesina amb plaques fotovoltaiques a l’aparcament de Son Cosme, que és el primer projecte públic d'autoconsum al municipi, i les millores d’eficiència energètica al col.legi públic Bartomeu Ordines.

A més, Consell també rebrà 133.000€ provinents de la convocatòria de la Borsa d’Allotjaments Turístics per fer millores en l’entorn del polígon industrial, on es duu a terme el mercat de segona mà dels diumenges, un dels més concorreguts de Mallorca.

 

Suport al producte i comerços locals

Durant la seva visita a Consell, la presidenta Cladera també ha visitat les instal·lacions de la cooperativa Camp Mallorquí, que enguany compleix 40 anys i és de referència en l’elaboració i transformació de productes locals com l’ametlla de Mallorca i la garrova.

També s’ha aprofitat per expressar el suport del Consell a altres tres comerços “Emblemàtics” del municipi, com són la Ganiveteria Campins, el Forn Can Moranta i Bodega Ribas.

Vídeos

Consell a Consell

Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics

Plaça de l'Hospital, 4, 07012 Palma

(+34) 971 00 76 46

(+34) 971 00 76 48

cbat@conselldemallorca.net