CA

Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics

El Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics és una entitat pública sense ànim de lucre que depèn del Consell de Mallorca, i que gestiona la borsa de places turístiques prevista en la vigent Llei de turisme de les Illes Balears.

El Consorci ven o reserva places turístiques per a establiments turístics o habitatges residencials objecte de comercialització turística.

Els ingressos obtinguts per a la gestió de la borsa es destinen, exclusivament, a rehabilitar zones turístiques, a incentivar la reconversió d’establiments d’allotjament turístic obsolets en projectes socials, culturals, educatius o lúdics i esportius, a fomentar de manera directa i indirecta qualsevol activitat que persegueixi la competitivitat, la diversificació i la desestacionalització de l’oferta turística de Mallorca o a desenvolupar projectes per incrementar la qualitat de l’oferta turística.

Cladera anuncia una inversió de 900.000€ per revaloritzar el Museu de Can Planes i millorar el passeig del Tren a sa Pobla

Cladera anuncia una inversió de 900.000€ per revaloritzar el Museu de Can Planes i millorar el passeig del Tren a sa Pobla

(24/02/2023)

Es tracta de dos projectes impulsats pel Consell i l’Ajuntament de sa Pobla i finançats per fons NextGeneration i la Borsa d’Allotjaments Turístics

Cladera ha destacat que durant aquesta legislatura la institució insular ha invertit 3,2 milions d’euros al municipi

“Són inversions que necessita sa Pobla, van molt lligades a la sostenibilitat turística i ajudaran a que el municipi sigui més atractiu per als visitant, al mateix temps que milloraran la qualitat de vida dels residents” ha expressat la presidenta Catalina Cladera avui durant la presentació de dos nous projectes impulsats pel Consell i l’Ajuntament de Sa Pobla.

Cladera, juntament amb el batle Llorenç Gelabert, han informat avui d’aquests projectes que superen els 900.000 euros entre tots dos.

Un dels projectes és el de millora i revalorització de l’Espai Can Planes, impulsat i tramitat per l’Oficina de Fons Europeus del Consell en col·laboració amb l’ajuntament. De fet, és un dels 12 projectes pel Consell finançats amb fons europeus Next Generation per a destinacions sostenibles. En total s’invertiran 500.000€ en adaptar tot l’edifici, que alberga el Museu Museu d'Art Contemporani, el Museu etnològic i el Museu de Sant Antoni i el Dimoni, a la lluita contra el canvi climàtic amb l’objectiu de reduir la demanda energètica global de l’edifici i fer-lo més eficient energèticament. Això inclou, entre altres actuacions, la substitució completa de la seva envolupant, incloent façana i coberta. Es canviarà tot l’aïllament tèrmic, es reduiran les superfícies vidriades, s’incorporarà un sistema de ventilació amb recuperació de calor, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta.

El projecte també inclou la creació d’una oficina d’informació turística a dins l’Espai Can Planes, amb la idea de potenciar el seu caràcter com a destinació cultural.

D’altra banda, Cladera i Gelabert també han presentat un segon projecte, que serà finançat amb fons de la Borsa d’Allotjaments Turístics que gestiona el Consell de Mallorca. En total es destinaran 409.000 euros, dels quals 368.000 els aportarà la institució insular, a revitalitzar i millorar l’estat del passeig del Tren com a corredor urbà de connexió del transport amb el centre cultural, comercial i turístic. La intervenció contempla l’embelliment i modernització del tram que va de l’estació del tren fins a la plaça del mercat amb l’objectiu de transformar amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica un espai que connecta el sistema de transport públic amb el centre.

“Aquests projectes que avui presentam contribuiran a posar en valor tot aquest capital cultural de Sa Pobla com a via de dinamització econòmica i social del poble” ha apuntat Cladera.

 

3,2M€ invertits a sa Pobla

La presidenta ha recordat l’esforç del Consell de Mallorca durant aquesta legislatura per donar suport als ajuntaments i com a palanca inversora per a projectes de millora als municipis de Mallorca i ha destacat que aquesta en aquests anys el Consell ha destinat 3,2 milions d’euros a sa Pobla. Cladera i Gelabert han fet seguiment d’alguns d’aquests projectes finançats pel Consell, com són les millores a les instal·lacions esportives municipals i millora de l’eficiència energètica i gestió de l’aigua, entre altres.

La presidenta i el batle, que també han mantingut una trobada amb representats de diversos clubs esportius del municipi, han estat acompanyats per regidors i regidores del govern municipal; del conseller de Turisme, Transició i Esports, Andreu Serra; el director de Transició i Ordenació Turística, Joan Gaspar Vallori, i la directora insular d’Esports, Margalida Portells.

Vídeos

sa pobla

Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics

Plaça de l'Hospital, 4, 07012 Palma

(+34) 971 00 76 46

(+34) 971 00 76 48

cbat@conselldemallorca.net