CA

Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics

El Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics és una entitat pública sense ànim de lucre que depèn del Consell de Mallorca, i que gestiona la borsa de places turístiques prevista en la vigent Llei de turisme de les Illes Balears.

El Consorci ven o reserva places turístiques per a establiments turístics o habitatges residencials objecte de comercialització turística.

Els ingressos obtinguts per a la gestió de la borsa es destinen, exclusivament, a rehabilitar zones turístiques, a incentivar la reconversió d’establiments d’allotjament turístic obsolets en projectes socials, culturals, educatius o lúdics i esportius, a fomentar de manera directa i indirecta qualsevol activitat que persegueixi la competitivitat, la diversificació i la desestacionalització de l’oferta turística de Mallorca o a desenvolupar projectes per incrementar la qualitat de l’oferta turística.

La presidenta Cladera presenta projectes d’inversió a Sant Llorenç i Son Servera per 12 milions d’euros

La presidenta Cladera presenta projectes d’inversió a Sant Llorenç i Son Servera per 12 milions d’euros

(03/04/2023)

El finançament prové del Consorci Borsa Allotjaments Turístics i dels Fons Next Generation

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, han presentat avui nous projectes d’inversió a Sant Llorenç des Cardassar i a Son Servera per a la millora i reconversió de les zones turístiques d’ambdós municipis. En total, s’hi destinen 12 milions d’euros, finançats amb l’aportació del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT), gestionat per la institució insular, i amb Fons Next Generation, gestionats pel Govern de les Illes Balears.

L’objectiu de tots els projectes presentats avui és la reconversió de zones turístiques madures i la millora del model des de la perspectiva de la sostenibilitat. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha destacat que “gràcies a la col·laboració institucional s’ha fet una inversió de 12 milions d’euros per transformar aquestes dues destinacions turístiques en zones més sostenibles i de més qualitat”. 

Per una banda, al municipi de Sant Llorenç des Cardassar es durà a terme una renovació urbana sostenible de l’avinguda Savines de Cala Millor, amb un pressupost de 1.528.475 euros, dels quals 750.000 provenen del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics. A més, també es realitzarà una millora al Centre de Turisme Esportiu de Cala Millor, amb una ampliació dels vestuaris i la formació de grades i paviment exterior. Aquest projecte compta amb un pressupost total de 607.059 euros, dels quals 485.647 els aporta el CBAT.

Per la seva banda, al municpi de Son Servera es farà un projecte de renovació urbana sostenible dels carrers na Penyal i ca s'Hereu, situats a Cala Millor. En total, s’hi destinaran 1.111.042 euros, 750.000 dels quals vendran directament del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics. Al nucli de Cala Bona també es durà a terme una renovació urbana sostenible dels carrers Xaloc i Tramuntana, amb un pressupost de 458.565 euros, dels quals 366.852 els aporta el CBAT.

Pel que fa als plans finançats amb Fons Next Generation, corresponents a les convocatòries dels anys 2021 i 2022, a Sant Llorenç des Cardassar es desenvoluparan projectes relacionats amb la digitalització del cicle de l'aigua i amb la transformació integral sostenible de la zona de Cala Millor, amb un pressupost de 5,8 milions d'euros. En canvi, Son Servera disposarà de 3 milions d’euros per a la reconversió de la zona comercial i lúdica del nucli urbà de la localitat.

L’Oficina de Fons Europeus del Consell de Mallorca ha gestionat i col·laborat en la redacció i la presentació de les diferents convocatòries d’aquestes projectes.

Amb aquestes inversions, ambdós municipis compten amb finançament per poder dur a terme una transformació en favor d’un model turístic de més qualitat i més sostenible, així com per impulsar millores de sostenibilitat ambiental.  

A la presentació d’avui hi han assistit, a més de la presidenta del Consell, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, el conseller de Transició, Turisme i Esports del Consell, Andreu Serra, el batle de Sant Llorenç des Cardassar, Pep Jaume, i el regidor d'Hisenda de Son Servera, José Miguel Servera.

Vídeos

subvencions

Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics

Plaça de l'Hospital, 4, 07012 Palma

(+34) 971 00 76 46

(+34) 971 00 76 48

cbat@conselldemallorca.net